Fysiotherapie bij Kleine Huisdieren

18/02/2020

Met de steun van:

Tijdstip

Datum: 18/02/2020
Uur: 20u30

Spreker(s)

Da Pieter Vanacker

Locatie

‘t Keysershof
Keizerstraat 69
Sinaai

Fysiotherapie bij kleine huisdieren: intro, nuttige oefeningen en inzichten

Probleemloos bewegen is onmisbaar voor elke hond. Honden zijn sterk afhankelijk van hun bewegingsvrijheid. Beletsels in het bewegingsapparaat doen hen niet alleen pijn, maar hebben ook invloed op hun gedrag.

Wanneer de dierenarts deze diagnose vast stelt, wordt er steeds vaker doorverwezen naar een hondenfysiotherapeut.

Hondenfysiotherapie is een verdieping van de materie die gericht is op het bewegingsapparaat van dieren. De hondenfysiotherapeut kan hulp bieden bij mankende of pijnlijke honden waarbij op beeldvorming geen diagnose valt te stellen én kan een aanvulling bieden op medicatie die niet altijd voldoende verlichting brengt. Hij/zij kan de hond ook helpen revalideren na letsel en/of chirurgie. De behandeling kan bestaan uit oefentherapie, massage en adviezen. Aan de hand van het uitgestippelde behandelplan en één of meer behandelingen functioneert de hond weer zonder pijn en belemmeringen én in alle vrijheid. Tevens kan een behandeling ondersteund worden met apparatuur.

In deze inleiding tot de fysiotherapie komt de theoretische basis aan bod, maar leren we ook nuttige oefeningen en verdere inzichten van een ervaren fysiotherapeut.

EBP in aanvraag